Національний культурний центр України в Москві                

Головна » 2011 » Червень » 27 » «Початок вічності»
14:21
«Початок вічності»
Черговим кроком розвитку україністики та українського молодіжного руху у Російській Федерації стала мистецька подія, яка днями відбулася у Національному культурному центрі України в Москві. Активісти Українського молодіжного клубу представили літературно-музичну композицію «Початок вічності», яка розпочала цикл вечорів за творами поетів національного відродження 20-30 років ХХ століття.
 
Зі сцени Українського дому на Арбаті прозвучали твори Євгена Плужника, Миколи Зерова, Марка Вороного, Володимира Свідзинського, Миколи Хвильового та ін. Гості вечора були збентежені залюбленістю у слово молодих українських москвичів, глибоким і осмисленим прочитанням поезії їхніх однолітків минулого століття.
 
Трепетним продовженням теми став творчий доробок самих учасників молодіжного клубу. Музикою серця, пісенними і віршованими творами вони розповіли про своє бачення сьогодення і свого місця в світі.
 
Зазначимо, що історія розвитку української культури і літератури викликає пожвавлений інтерес і серед молоді Росії. У проекті, взяли участь росіяни, які не мають українського походження. Вони самі вивчають мову, і, як виявилося, успішно.
 
Творча ініціатива проведення такого циклу вечорів належить керівнику Українського молодіжного клубу Ярославові Копельчуку та його матері, режисеру і сценаристу постановки Катерині Марійчук.
 
Олена Марченко
Категорія: Новини | Додав: admin2 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
Ім`я *:
Email:
Код *: