Українська недільна школа імені Павла Поповича - Національний культурний центр України в Москві

Національний культурний центр України в Москві                

Головна » Українська недільна школа імені Павла Поповича
У Бібліотеці імені Богдана Ступки в Національному культурному центрі України в Москві відбулося відкриття виставки учнів Української недільної школи ім. Павла Поповича «Світлий Великдень».
 
Уже давно стало традицією до пасхального свята робити тематичні виставки, до яких учні завжди готуються заздалегідь.
 
Цього року підготовка була вдвічі цікавою. По-перше, разом із викладачем малювання Олександрою Лукіною діти виконали роботи в різних техніках – графіка, гуа... Читати далі »

В Українській недільній школі ім. Павла Поповича відбулося відкриття виставки «Пасхальна радість».
 
Свято вийшло вдвічі світлішим завдяки тому, що співпало з одним із дванадцяти найбільших християнських свят – Вербною неділею. До нас у гості приїхала керівник Українського клубу «Червона калина» зі Златоуста Челябінської області Кремльова Галина Дмитрівна з величезною кількістю надзвичайних пасхальних виробів.
 
Перша їх особливість у тому, що вони зроблені з пі... Читати далі »

У Національному культурному центрі України в Москві відбулася цікава зустріч із льотчиком-космонавтом 1-го класу, полковником авіації запасу, більш ніж стократною чемпіонкою світу, членом Спілки письменників Росії Мариною Лаврентіївною Попович. Жінкою-легендою в прямому розумінні цього слова.
 
Радянська льотчиця, письменник та уфолог, доктор технічних наук, професор Марина Попович почала літати у 1948 році. В 1951-му закінчила авіаційний технікум у Новосибірську, працювала інженером-конструктором на заводі ім. Комінтерна.
 
... Читати далі »

21 квітня в Українській недільній школі ім. Павла Поповича Національного культурного центру України в Москві відбулося свято космічного масштабу – презентація Дитячого розважально-пізнавального журналу «Космовьонок» за участі найпочесніших гостей, серед яких були: льотчик-космонавт 1 класу, полковник авіації запасу, 101-кратна чемпіонка світу, член Спілки письменників Росії Марина Лаврентіївна Попович; двічі Герой Радянського Союзу, льотчик-космонавт Російської Федерації, керівник програми «Дорога в космос» Олександр Павлович Александров; Герой Росії, льотчик-космонавт, директор Меморіального музею космонавтики на ВДНГ Олександр Іванович Лазуткін; генерал-майор авіації запасу, член Спілки письменників баталістів та мариністів Рос... Читати далі »

Про все це та багато інше ми дізналися 13 квітня в Московському міському палаці дитячої (юнацької) творчості у Відділі міжнародного співробітництва на ХХ Відкритій науково-практичній конференції «Країни світу: історія та сучасність» (секція «Україністика»).
 
Цього року серед учасників від 9 до 17 років були й учні Української недільної школи ім. Павла Поповича Національного культурного центру України в Москві – Руслан Дичко, Божена Дичко, Любава Метелешко, Олександр Дмитрієв. Серед доповідачів були також вихованці секції «Україністика» Московського міського палацу дитячої (юнацької) творчості, Національно-культурного об’єд... Читати далі »

11 квітня в Московському будинку національностей пройшов Міжнародний фестиваль «Танец маленьких утят», організований Творчим центром Юрія Ентіна.
 
Уперше в ньому взяв участь та отримав диплом лауреата вокальний ансамбль «Усмішка» Української недільної школи ім. Павла Поповича Національного культурного центру України в Москві (музичний керівник – заслужений працівник культури України та Росії Вікторія Скопенко).
 
Кілька слів про сам фестиваль. «Творчий центр Юр... Читати далі »

Незвичайний урок історії
 
17 березня в Українській недільній школі ім. Павла Поповича Національного культурного центру України в Москві відбулося кілька цікавих подій. І хоча кожної неділі наші зустрічі наповнені відкриттями, новими знаннями та позитивними емоціями, бувають все ж таки й надзвичайні дні. Саме про таку чудову неділю й розкажу.

По-перше, кандидат історичних наук Віктор Мироненко присвятив лекцію з історії України життю та творчості видатного вченого Володи... Читати далі »

                                      Шановні друзі!

Повідомляємо про початок щорічного Всеросійського конкурсу на краще читання віршів геніального українського поета, художника й мислителя Тараса Шевченка серед дітей і юнацтва, присвяченого 199-й річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Конкурс засновано Національним культурним центром України в Москві в 2002 році для популяризації літературної спадщини Тараса Шевченка, виховання дітей і молоді на прикладі життя й творчості Великого Кобзаря.

Фінальний тур Конкурсу відбудеться 31 березня 201... Читати далі »

В Українській недільній школі ім. Павла Поповича відбулася зустріч зі справжніми гуцульськими колядниками.

Московські діти вперше на власні очі бачили гуцулів та чули західний діалект української мови. І сталося це чудо в Національному культурному центрі України в Москві, де Колядники з Гуцульщини показали Вертеп.

Чорт, Ірод, пастушки, ... Читати далі »


23 грудня в Національному культурному центрі України в Москві відбулося велике дитяче свято, присвячене Дню Святого Миколая, Новому року та Різдву Христовому.

Цього року у нас було дуже багато гостей. Учні Української недільної школи ім. Павла Поповича із задоволенням подивились виступи дітей групи україністики Московського міського палацу дитячої та юна... Читати далі »


В Українській недільній школі ім. Павла Поповича Національного культурного центру України в Москві пройшов другий майстер-клас заслуженого художника Росії, члена Спілки художників Росії, члена-кореспондента Російської академії художеств Віктора Дем’янчука.

Темою майстер-класів Віктора Борисовича стали Різдвяні свята. Діти від 5 до 17 років з превеликим задоволенням на першому майстер-класі малювали янголів, а на другому – момент народже... Читати далі »


Сьомого жовтня відбулося урочисте відкриття нового навчального 2012/13 року в Українській недільній школі ім. Павла Поповича при Національному культурному центрі України в Москві.

Після чотиримісячних канікул ми знову зібралися разом. Діти відпочили, підросли і в доброму настрої та гуморі прийшли до Школи разом з батьками, дідусями та бабусями, рідними та близькими людьми.

... Читати далі »


1 2 3 »